Bun venit pe "noul" andrei.clubcisco.ro !

Daca vrei sa stii mai multe despre viata la A&C, citeste intai "Cum e la facultate".

Q: De ce ai facut site-ul asta?

A: Pentru ca nu am avut asa ceva cand eram eu student si pentru ca inca primesc vizite si multumiri pentru el. Deci e folositor. 

Q: De ce nu exista posibilitatea de a descarca toate materialele sub forma unei arhive? Ar fi mult mai usor pentru noi sa le descarcam si poti folosi hosting-ul free X, Google Drive, Dropbox, etc.

A: Multiple motive: 1) O arhiva nu poate fi indexata de motoarele de cautare; am nevoie sa fiu indexat pentru ca acest site sa poata fi gasit usor si sa va fie de folos. 2) Devine dificila mentinerea corelarii intre fisierele indexabile si cele din arhiva, mai ales daca arhivele sunt mentinute pe alt sistem (public cloud, etc) pentru ca deseori actualizarea unei materii presupune doar adaugarea a catorva fisiere. 3) Exista software pentru mass download dar pe care nu le recomand deoarece hosting-ul actual are o limita de trafic lunar; prefer ca, in felul acesta, fiecare sa descarce doar ce are nevoie. 4) Beneficiez de vizibilitate sporita a accesarii anumitor materiale, in felul acesta putand sa imi dau seama ce materiale sunt cautate mai des si ce merita actualizat mai frecvent. Din pacate, arhivele nu vor aparea curand si trebuie sa apelez la rabdarea si intelegerea voastra pentru a mentine situatia actuala.

Q: Fisierul/prezentarea/cursul X e scris de mine la cursul Y si stiu ca a ajuns in posesia a sute de studenti dar nu vreau sa fie gasit pe net. Poti sa il scoti?

A: Da, daca nu doresti sa apara un anumit material la care ai contribuit, poti sa ma contactezi la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. si il voi elimina de pe site. Am doar rugamintea de a te gandi inainte daca acel material nu ar putea sa foloseasca si altora.

Q: Profesorii din Automatica si Calculatoare sunt de acord cu ceea ce faci tu aici?

A: Unii da, altii nu. Unii realizeaza ca acest site este, de fapt, o metoda de a promova facultatea de A&C, altii nu sunt interesati sa atraga studenti si sunt lezati de faptul ca nu au control asupra a ceea ce se publica aici, cu toate ca acestea sunt materiale raspandite printre nenumarati studenti si generatii. Materialele ar fi circulat oricum, site-ul acesta e doar un mod de a eficientiza acest "trafic" de informatie.

Q: De unde iei materialele?

A: Surse publice: site-uri oficiale ale cursurilor, materiale ce sunt diseminate studentilor la cursuri si laboratoare/seminarii. Cursurile transcrise sunt publicate cu acordul autorilor. Cea mai mare parte a materialelor sunt publicate cu ajutorul studentilor. De-a lungul a multi ani de viata ai site-ului, doar un singur profesor din A&C mi-a trimis materiale pentru a fi publicate.

Q: Spui ca acest site atrage studenti, dar nu vad nimic concret care sa promoveze facultatea de A&C.

A: Site-ul atrage studenti prin multitudinea de e-mail-uri pe care le primesc de la elevi de clasa a 12-a, studenti care vor sa schimbe facultate la care de-abia au intrat sau studenti care au terminat o facultate si cauta un master la Poli. 90% din aceste mesaje contin fragmente ca: "sunt student/elev la facultatea/liceul X, sunt pasionat de matematica, algoritmi si informatica, am auzit ca A&C e o facultate buna dar grea, imi plac materiile de pe site-ul tau si as vrea sa stiu cum e la A&C admiterea, caminele, cursurile, etc". 

Q: Pot sa iti trimit materiale? 

A: Da, foloseste This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Q: De ce nu ai publicat ce ti-am trimis?

A: Una din doua variante: Fie nu am avut timpul necesar, fie mi-ai trimis materiale protejate explicit prin copyright.

Q: De ce nu publici teme rezolvate la materiile X, Y, Z?

A: Dintr-un motiv complet subiectiv: consider ca, la anumite materii, ar trebui sa pierzi cateva zile si nopti si sa rezolvi singur temele ca sa meriti diploma de la sfarsit. Nu sunt multe acele materii dar ai sa iti dai seama care sunt la momentul potrivit.

Q: Pai atunci de ce publici subiecte de examen?

A: Pentru ca profesorii ar trebui sa fie atat capabili cat si dispusi sa nu repete subiectele de la examene si sa nu fie afectati in vreun fel de publicarea lor. Dimpotriva, sunt de parere ca profesorii ar trebui sa discute cu studentii inainte de examen subiectele din anii trecuti pentru a le crea asteptari potrivite si a le contura o idee despre ce se doreste de la ei.

Q: AI fi dispus sa imi raspunzi la niste intrebari legate de viata la Poli, cum e materia X sau despre profesorul Y?

A: Da, dar posibil sa iti raspund cu intarziere din lipsa de timp. Incearca la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. si insista daca vezi ca nu primesti raspuns :)

Q: "Am de rezolvat problema/tema/proiectul cu enuntul urmator:... " sau "Poti sa imi explici cum functioneaza algoritmul/circuitul/protocolul X?" sau "Poti sa imi trimiti niste materiale despre subiectul [fara legatura cu A&C]?"

A: Raspunsul va fi un refuz simplu. Nu rezolv teme, proiecte, nu ofer meditatii, nu pot obtine materiale de la alte facultati si universitati. 

Q: Cat castigi pe luna din site-ul acesta? Te plateste facultatea in vreun fel?

A: Glumesti? "zero" si "nu".