Contact

Daca doriti sa adresati o intrebare, sugestie sau critica punctuala, rog folositi adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. si veti primi un raspuns privat sau folositi comentariile din subsolul paginii.

Imi cer scuze celor carora nu am reusit sa le raspund in timp util fie personal fie pe aceasta pagina. Din pacate timpul nu imi permite sa investesc atat de mult pe cat mi-as dori in intretinerea acestui site sau in aceasta mica pagina de "PR". Voi face tot posibilul sa nu ii mai dezamagesc pe cei care doresc sa ma contacteze.

Multumesc pentru intelegere!

Ma gasesti personal si pe urmatoarele retele.

View Andrei Ciorba's profile on LinkedIn

Cursuri UPB

Add me to keep in touch:

 

Q:Sugestia ar fi daca ai putea sa pui numele materilor pentru care nu ai nici o documentatie ca sa stie viitorul student la facultate exact numarul real de materi pe un anumit semestru. Sau sa spui undeva la ce materie mai ar trebui aduse adaugiri.ms!

A: Numarul real de materii se mai schimba de la an la an, la fel cum se mai schimba si numele materiilor, precum si tipul lor (din optionale devin facultative, se muta de la un semestru la altul, etc). Tind sa cred ca majoritatea semestrelor din anii 1-4 au fost acoperite la nivel de materii, chiar daca unele sunt mai incomplete. Poti sa verifici orarele anilor mai mari ca sa fii sigur ca stii la ce sa te astepti :)


Q: poti sa ne spui si cate ceva despre camine ?cum e viata acolo ?ai munci in timpul facultatii? daca da unde ? ai pastrat locul de munca respectiv sau acum lucrezi in alta parte (unde? )? ce ritm de invatare aveai , zi de zi , sau cand simteai tu ca trebuie sa inveti? poti sa ii descrii pe profesorii cu care ai lucrat in cei 4 ani? daca nu cer prea mult :D , poti sa ii descrii pe fiecare in parte?...deocamdata astea sunt intrebarile pe care le am , stiu ca am cerut cam mult , dar as fi recunoscator daca ia putea sa imi raspunzi la macar cateva daca nu la tiate , sa nu iti ocupe timp prea mult.... ms :)

A: La astfel de intrebari raspund cu cea mai mare placere, dar pe mail. Nu mi-ai lasat o adresa la care sa iti raspund :)


Q: Salut ! Ai putea de asemenea sa pui si un link pentru fiecare materie care are toate cursurile din materia respectiva (in format RAR, spre exemplu). Habar nu ai cat de frustrant este sa salvezi fiecare curs in parte, mai ales la materii unde sunt si cate 20 de linkuri si dupaia sa stai sa le organizezi.

A: Ai mare dreptate, dar nu e prima oara cand se ridica problema aceasta. Motivul pro pentru arhive (rar sau de orice fel) este evident. Motivele contra sunt urmatoarele: spatiu dublu ocupat pe server, refacerea arhivelor la fiecare mica modificare a fisierelor, imposibilitatea de indexare a motoarelor de cautare in interiorul arhivelor. Recomandarea mea ar fi sa folosesti un plugin de genul https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/downthemall/ care sa te scape de batai de cap. Alternativ, un script ar putea sa genereze automat arhiva in momentul in care cineva cere sa o downloadeze, dar un feature ca acesta poate crea probleme de securitate pentru ca ar insemna ca toate directoarele de continut sa fie writable de catre serverul web, ceea ce nu imi doresc. Plus ca ar crea incarcare suplimentara, lucru de nedorit mai ales in perioade aglomerate. Sorry, deocamdata ramane asa. In orice caz, multumesc pentru sugestie, imi dau seama ca multa lume vrea un astfel de feature.


Q; Salut,ma anumesc Alex si sunt viitor student la Calculatoare. Ar fi foarte tare daca ai face o prezentare a fiecarui curs mai ales pentru primul an,in care sa ne spui cate ceva despre profesor,despe greutatea examenului,importanta prezentei,importanta cursului pentru un eventual job,despre calcularea mediei,etc.Pentru ca eu cred ca nu putem acorda la fel de multa atentie tuturor cursurilor  si ar fi de ajutor sa stim unde putem lua examenul fara prea multa munca si de care examene ar trebui sa ne speriem si deasemenea sa stim cat de important e pe viitor cursul respectiv.Multumesc!

A: Imi doresc de mult timp sa fac asta. Incepusem sa caracterizez materiile pe blogul propriu dar la un moment dat am renuntat din lipsa de timp si de inspiratie... Ramane pe lista, multumesc pentru sugestie!


Q: Stimate domn, Am constat ca o parte din cursurile mele pentru care imi revin toate drepturile de autor sunt incarcate pe site-ul http://andrei.clubcisco.ro/cursuri

Va rog sa aveti amabilitatea ca in termen de 48 ore de la prezentul mesaj sa scoateti de pe site-ul dumneavoastra toate materiale ce imi poarta semnatura (materialele postate la Cursul de Didactica)

Lector ing. Teodora Chicioreanu

A: Cu scuzele de rigoare pentru intarizere, materialele ce va poarta numele au fost eliminate. As dori doar sa mentionez doua lucruri:

1. Materialele de pe acest site nu produc venituri si nu sunt gazduite cu alt scop decat acela de a deservi studentilor care le cauta. Prezenta materialelor pe acest site ar fi ajutat atat studentii dumneavoastra in dorinta lor de a se documenta si a invata mai mult cat si studentilor de la alte facultati care, poate, nu au acces la astfel de materiale. In fond, nimeni nu cauta ceva pe internet daca nu e interesat de acel lucru.

2. In cursul dumneavoastra mentionati la un moment dat ca printre "caracteristicile esentiale" ale "elementelor caracteristice al instruirii prin metode de comunicare ce folosesc limbaj scris" se numara si o caracteristica ce "stimuleaza spiritul de initiativa si capacitatile individuale de activitate nedirijata de profesor". Cu alte cuvinte, materialele acestea ajutau studentii sa invete mai mult, fara efort direct din partea profesorului. Evident, pe cei care deja isi doreau acest lucru. Pagina fusese accesata de peste 400 de ori inainte ca materialele sa fie scoase, deci cred ca metoda functiona.


Q: Bineinteles ca metoda functiona, cea descrisa de tine la punctul 2. Nu stiu cu ce o deranejaza pe distinsa doamna ca i-ai prezentat cursurile. Am citit catile lui R. Feynman, i-am vazut lecturile video si ale multor profesori din intraga lume, romani, americani, francezi, etc. Parerea mea: departe de a putea fi numit PROFESOR aceasta doamna cu asa atitudine. Doamna in cauza, ia uitati-va la Domnul Richard Feynman cum a predat si mai ales de ce a predat, cum a ajuns dascal si mai ales, ce inseamna a-i invata pe altii.

http://www.youtube.com/watch?v=j3mhkYbznBk
http://www.youtube.com/watch?v=1sVPCT5qHM8
Exemple de profesori. Dar, bineintels, cred ca veti ignora acest mesaj. Sunt curios ce se intampla in cazul in care nu retrageai cursurile.

A: Multumesc pentru sustinere. Nu vreau ca aceasta initiativa a mea sa creeze nemultumiri (desi rareori e posibil asa ceva) de aceea prefer sa respect cerintele celor responsabili in ideea de a evita potentiale conflicte.